Recept na Moussé"/>

Recept na Moussé

Suroviny

Mussé

  • 4 g ovocnej dužiny
  • 150 g cukru
  • 0.5 balenia želatínového stužovača za studena
  • 1 balenie mascarpone (môže a nemusí byť)
  • 500 g smotany na šľahanie

Postup na prípravu receptu

Základ pre Moussé

  1. V malom hrnčeku zohrievajte dužinu s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmes musí zostať vlažná. Pripravte si želatínový stužovač za studena a postupne k nemu pridávajte rozpustenú dužinu. Šľahajte metličkou cca 1 min., kým sa zložky dobre nespoja.
  2. Vopred osobitne ušľahajte šľahačku, potom ju opatrne zmiešajte s dužinovou zmesou. Nalejte na zákusok a nechajte v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
  3. Keď chcete dosiahnuť jemnejšiu chuť a krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať 1 balenie mascarpone.