Mojito Maracuya

Mojito Maracuya

Suroviny

  • 45 g dužiny z maracuye
  • 5 cl rumu
  • 3 kúsky čerstvej limetky
  • 4 lístky čerstvej mäty
  • 2,5 cl cukrového sirupu alebo
  • 2-3 čajové lyžičky trstinového cukru
  • 3 cl sódy
  • 1 naberačka ľadovej drte alebo ľadu

Postup na prípravu receptu

  1. Do veľkého pohára vložíme 45 g ovocnej dužiny, lístky mäty, 3-4 kúsky limetky a pridáme trstinový cukor alebo sirup. Pomocou muddlera ingrediencie mierne roztlačíme, aby sa premiešali, avšak nerozpučíme lístky mäty, ani limetky.
  2. Doplníme ľadovou drťou do polovice pohára, pridáme rum a dobre premiešame, aby sa lístky mäty dostali na povrch.
  3. Doplníme ľadom a sódou.