(Slovenčina) Suroviny
Mussé
- 4 g ovocnej dužiny
- 150 g cukru
- 0.5 balenia želatínového stužovača za studena
- 1 balenie mascarpone (môže a nemusí byť)
- 500 g smotany na šľahanie
(Slovenčina) Postup na prípravu receptu
Základ pre Moussé
- V malom hrnčeku zohrievajte dužinu s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmes musí zostať vlažná. Pripravte si želatínový stužovač za studena a postupne k nemu pridávajte rozpustenú dužinu. Šľahajte metličkou cca 1 min., kým sa zložky dobre nespoja.
- Vopred osobitne ušľahajte šľahačku, potom ju opatrne zmiešajte s dužinovou zmesou. Nalejte na zákusok a nechajte v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
- Keď chcete dosiahnuť jemnejšiu chuť a krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať 1 balenie mascarpone.