(Slovenčina) Dezert Maracuyá
(Slovenčina) Suroviny
Krém
- 360 g (4 x 90g) ovocnej dužiny
- 150 g cukru
- 1.5 bal želatínového stužovača za studena
- 1 bal mascarpone (môže a nemusí byť)
- 500 g smotany na šľahanie
Želé
- 180 g (2 x 90g) ovocnej dužiny
- 30 g cukru podľa druhu ovocia ( maracuyá, lulo a curuba potrebujú 45 g cukru)
- 1 bal želatínového stužovača za studena
(Slovenčina) Postup na prípravu receptu
Postup na prípravu krému
- V malom hrnčeku zohrievajte dužinu s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmes musí zostať vlažná. Pripravte si želatínový stužovač za studena a postupne k nemu pridávajte rozpustenú dužinu. Šľahajte metličkou cca 1 min., kým sa zložky dobre nespoja.
- Vopred osobitne ušľahajte šľahačku, potom ju opatrne zmiešajte s dužinovou zmesou. Nalejte na zákusok a nechajte v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
- Keď chcete dosiahnuť jemnejšiu chuť a krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať 1 balenie mascarpone.
Postup na prípravu želé
- Mierne zohrejte dužinu s cukrom, kým sa nerozpustí a potom ju pridajte k pripravenému želatínovému stužovaču za studena. Zmes nalejte na vrch zákusku a nechajte v chladničke cca ½ hod stuhnúť.