(Slovenčina) Mojito Maracuya
(Slovenčina) Suroviny
- 45 g dužiny z maracuye
- 5 cl rumu
- 3 kúsky čerstvej limetky
- 4 lístky čerstvej mäty
- 2,5 cl cukrového sirupu alebo
- 2-3 čajové lyžičky trstinového cukru
- 3 cl sódy
- 1 naberačka ľadovej drte alebo ľadu
(Slovenčina) Postup na prípravu receptu
- Do veľkého pohára vložíme 45 g ovocnej dužiny, lístky mäty, 3-4 kúsky limetky a pridáme trstinový cukor alebo sirup. Pomocou muddlera ingrediencie mierne roztlačíme, aby sa premiešali, avšak nerozpučíme lístky mäty, ani limetky.
- Doplníme ľadovou drťou do polovice pohára, pridáme rum a dobre premiešame, aby sa lístky mäty dostali na povrch.
- Doplníme ľadom a sódou.