(Slovenčina) Suroviny
- 0.5 bal dužiny z mory (45 g)
- 5 cl rumu
- 3 ks čerstvej limetky
- 4 lístky čerstvej mäty
- 2 cl cukrového sirupu alebo
- 2/3 čajové lyžičky trstinového cukru
- 3 cl sódy
- 1 naberačka ľadovej drte alebo ľadu
(Slovenčina) Postup na prípravu receptu
- Do veľkého pohára vložíme 45 g ovocnej dužiny, lístky mäty, 3-4 kúsky limetky a pridáme trstinový cukor alebo sirup. Pomocou muddlera ingrediencie mierne roztlačíme, aby sa premiešali, avšak nerozpučíme lístky mäty, ani limetky.
- Doplníme ľadovou drťou do polovice pohára, pridáme rum a dobre premiešame, aby sa lístky mäty dostali na povrch.
- Doplníme ľadom a sódou.