Dezert Maracuyá"/>

Dezert Maracuyá

Suroviny

Krém

  • 360 g (4 x 90g) ovocnej dužiny
  • 150 g cukru
  • 1.5 bal želatínového stužovača za studena
  • 1 bal mascarpone (môže a nemusí byť)
  • 500 g smotany na šľahanie

Želé

  • 180 g (2 x 90g) ovocnej dužiny
  • 30 g cukru podľa druhu ovocia ( maracuyá, lulo a curuba potrebujú 45 g cukru)
  • 1 bal želatínového stužovača za studena

Postup na prípravu receptu

Postup na prípravu krému

  1. V malom hrnčeku zohrievajte dužinu s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmes musí zostať vlažná. Pripravte si želatínový stužovač za studena a postupne k nemu pridávajte rozpustenú dužinu. Šľahajte metličkou cca 1 min., kým sa zložky dobre nespoja.
  2. Vopred osobitne ušľahajte šľahačku, potom ju opatrne zmiešajte s dužinovou zmesou. Nalejte na zákusok a nechajte v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
  3. Keď chcete dosiahnuť jemnejšiu chuť a krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať 1 balenie mascarpone.

Postup na prípravu želé

  1. Mierne zohrejte dužinu s cukrom, kým sa nerozpustí a potom ju pridajte k pripravenému želatínovému stužovaču za studena. Zmes nalejte na vrch zákusku a nechajte v chladničke cca ½ hod stuhnúť.