Nanuky z tropického ovocia"/>

Nanuky z tropického ovocia

Urobte ich aj vy a úspech u všetkých generácií je zaručený! Nie sú v nich konzervanty, farbivá, ani iné éčka a pripravíte ich veľmi ľahko.

Suroviny

  • 540 g (6 x 90g) ovocnej dužiny
  • 150 ml vody
  • 90 g trstinového cukru podľa chuti
  • 4 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy alebo
  • 250 ml smotany na šľahanie

Postup na prípravu receptu

  1. Na cca 15 nanukov potrebujete 6 x 90 g balenie 100% natural ovocnej dužiny od Casa Leon, sirup (do 150 ml vody pridajte 90 - 150 g trstinového cukru a krátko povarte) a 4 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy. Keď chcete smotanový nanuk, pridajte 250 ml smotany na šľahanie a do sirupu dajte o ½ menej vody.
  2. Dužiny nerozmrazujte, iba opláchnite obal teplou vodou, rozkrojte, dajte do mixéra a všetko spolu zmixujte. Ak máte zmrzlinovač, zmes v ňom 15 min. premiešajte, ak nie, nič sa nedeje, nalejte ju rovno do silikónových formičiek a vložte ich do mrazničky.