30gcukru podľa druhu ovocia ( maracuyá, lulo a curuba potrebujú 45 g cukru)
1balželatínového stužovača za studena
Postup na prípravu receptu
Postup na prípravu krému
V malom hrnčeku zohrievajte dužinu s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmes musí zostať vlažná. Pripravte si želatínový stužovač za studena a postupne k nemu pridávajte rozpustenú dužinu. Šľahajte metličkou cca 1 min., kým sa zložky dobre nespoja.
Vopred osobitne ušľahajte šľahačku, potom ju opatrne zmiešajte s dužinovou zmesou. Nalejte na zákusok a nechajte v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
Keď chcete dosiahnuť jemnejšiu chuť a krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať 1 balenie mascarpone.
Postup na prípravu želé
Mierne zohrejte dužinu s cukrom, kým sa nerozpustí a potom ju pridajte k pripravenému želatínovému stužovaču za studena. Zmes nalejte na vrch zákusku a nechajte v chladničke cca ½ hod stuhnúť.